Reklama

Jak jeść zdrowo i świadomie

Kto mógłby lepiej zadbać o zdrowe odżywianie społeczeństwa, jak nie znany dietetyk i człowiek, który odchudził 20 000 Polaków? Konrad Gaca postanowił kontynuować misję żywieniowego uzdrawiania, czego efektem jest jego najnowsza książka pt. "Kuchnia fit". Potocznie zwany "chudotwórcą", autor skupia się tym razem na pokazaniu, że można jeść zdrowo i świadomie, ale wciąż bardzo smacznie i bez zbędnych wyrzeczeń.

W książce znajdziemy różnorodne propozycje posiłków na każdą porę dnia. Wszystkie bazują na produktach bogatych w wartości odżywcze i eliminują takie, które inicjują jedynie tworzenie się tkanki tłuszczowej i dostarczają pustych kalorii. Co powinniśmy jeść na śniadanie, aby zachęcić organizm do działania, co na kolację, aby nic się nie odłożyło? Te i inne tajemnice odkryjemy właśnie w tej książce. Dlatego przepisowa część "Kuchni fit" jest podzielona na działy: śniadania, obiady, kolacje, desery i pieczywo. Z racji zbliżających się świąt, autor nie zapomniał o dziale z kuchnią bożonarodzeniową, radząc, jak wytrwać ten okres ze smakiem, ale i lekkością, a co najważniejsze bez dodatkowych, poświątecznych kilogramów.

Reklama

Ponadto w książce znajdziemy niezwykłe historie osób, które przeszły przez program odchudzający Konrada Gacy, pozbywając się wielu dziesiątek kilogramów, kompleksów i problemów zdrowotnych. To świetna lektura dla tych, którzy nie wierzą, że mogą dokonać zmian ze swoją sylwetką i samopoczuciem, jak również dla osób w formie, pragnących ją zatrzymać na zawsze.

Jak sam autor twierdzi, wszystkich przepisów z książki można się trzymać z aptekarską dokładnością, ale także traktować je jako inspirację do przygotowania własnych, zdrowych posiłków.

Konrad Gaca

"Kuchnia fit"

Wydawnictwo Burda

 

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy